|

HBA op Dancefair / Musicfair

5-2-2016 We gaan veel doen!
Nieuws

HBA op Dancefair / Musicfair

5-2-2016 We gaan veel doen! lees meer >
De Herman Brood Academie is dit jaar voor het eerst actief aanwezig op Dancefair/Musicfair als educatief partner. Onze school host een eigen area (nr 8) met 2 dagen lang workshops, panels en seminars, gegeven door docenten & oud-studenten.
 
Zo zal er een workshop zijn over het runnen van je eigen vinyl label, hoe verdien je geld met het artiest zijn, wat zijn de eigenschappen van een goede artiestenmanager, drum tuning, muziektheorie en een kijkje in de keuken van De Sluwe Vos' liveshow Kontra. Dit is slechts een greep uit de toffe programmering op zaterdag 13 & zondag 14 februari.
Kom gezellig langs in onze zaal!

Hier het hele programma van onze area:
Zaterdag 13 februari
11:30 uur
Masterclass Remixing a Major

Met: Tom Ven
12:30 uur
From The Inside Out" Track Analysis

Met: Nathan Surreal
13:30 uur
Panel: Artist Management

Met: Casper Knipscheer, Jiggy Djé & Cat Tran
  
   14:30 uur
Running a Vinylbased Label

Met: Taras van de Voorde & David Vunk

 
15:30 uur
Crash Course Sound Design

Met: Jeroen Hoogenboom
 
  16:30 uur
Expert Drum Tuning

Met: Remo
 17:30 uur
Implementation of Modulars and Hardware in Your DAW

Met: Peter van der Weijden & Lucien Foort
 
 


Programma zondag 14 februari:

12:30 uur
Income Talk: "Show Me The Money!"

Met: Marcella Suring & Cyrille Smith
 
13:30 uur
Workshop: Music Theories

Met: Huub van Loon
14:30 uur
Career Talk

Met: Snelle Jelle
15:30 uur
Backstage at Kontra Live

Met: De Sluwe Vos
16:30 uur
Workshop: Expert Drum Tuning

Met: Remo
 
17:30 uur
Implementation of Modulars and Hardware in Your DAW

Met: Peter van der Heijden & Lucien Foort
   
   
De teaser:  
Deel: 

HBA acts in de prijzen bij Grote Prijs van Nederland

2-2-2016 Hiphop en bands lees meer > Op zaterdag 30 januari vond de finale plaats van de Grote Prijs van Nederland. In de categorieën bands en hiphop waren in respectievelijk Paradiso en Melkweg in Amsterdam ook dit jaar weer een aantal acts van de Herman Brood Academie vertegenwoordigd. In de categorie bands stonden 45ACIDBABIES en Backgammon op het podium in Paradiso en in de categorie hiphop waren Nanah-Dae, Dje-Rimo x Alan Mascot en Ooscoast de HBA acts die een gooi deden naar de eerste plaats.

En dat lukte! Studente Hanan Aït M'bartk aka Nanah-Dae sleepte de eerste prijs in de wacht en vierde feest in de Melkweg! In Paradiso won 45ACIDBABIES de publieksprijs. 

De Herman Brood Academie feliciteert allebei de acts met deze mooie prijzen!


Deel: 

Vanaf nu online aanmelden voor Herman Brood Academie

2-2-2016 Voor schooljaar 2016-2017 lees meer > Vanaf nu kunnen nieuwe studenten zich weer aanmelden bij de Herman Brood Academie voor het nieuwe schooljaar 2016-2017. In zeven stappen ga je door de aanmeldprocedure heen.

Aanmelden voor  de opleidingen van de HBA doe je online. Het aanmelden bestaat uit een aantal onderdelen en duurt ongeveer 20 minuten. Voordat je kunt beginnen met het online aanmelden moet je eerst een code aanvragen. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt!
Lees daarom eerst goed wat je bij de hand moet hebben voor je aan het aanmelden begint!
 
Aanmelding afgerond
Wanneer je je aanmelding hebt afgerond, ontvang je een email ter bevestiging. Eind mei/begin juni ontvang je de uitslag: je wordt wel/niet uitnodigd voor een auditie en/of intakegesprek. 
De audities en/of intakegesprekken worden gepland in de periode 22 juni t/m 10 juli 2016. 
Uiterlijk 22 juli ontvang je bericht of je bent toegelaten.

KLIK HIER voor aanmelden
Deel: 

Open Dag Herman Brood Academie 2016

19-1-2016 Kom kijken, kom vragen, kom luisteren, kom ervaren. lees meer > Op zaterdag 6 februari is er weer de Open Dag van de Herman Brood Academie

KLIK HIER voor het programma.
KLIK HIER voor een programma in PDF

Wil je alles weten over onze Topopleiding? Wees er dan bij! Je bent van harte welkom op zaterdag 6 februari 2016 van 10.00 tot 15.00 uur. Je komt dan alles te weten over de opleiding, het onderwijs en de eisen die aan je worden gesteld.
 
Wat kun je van de open dag verwachten? 
Presentaties van docenten en studenten over alle opleidingen: opleiding Artiest muzikant, opleiding Artiest urban/dance, opleiding Podium- en studiotechniek en opleiding Music Industry Professional. Er is ook genoeg ruimte om docenten en studenten vragen te stellen. 
 
Maar ook: neem je beats/ muziek mee en laat je stem opnemen! Neem je instrument mee en bezoek de openbare bandles of ga jammen met studenten. 
 
We zien je graag de 6e! En laat het zien op Facebook: https://www.facebook.com/events/138668106474644/
 
Natuurlijk kan je ook naar de open avond komen op: donderdag 10 maart 2016 van 18.00 - 21.00 uur.

Vandaag is er ook een live programma:
Deel: 

Herman Brood Academie presenteert Broodbox op Eurosonic/Noorderslag

14-1-2016 Yes! lees meer > De Herman Brood Academie is dit jaar officieel vertegenwoordigd op Eurosonic/Noorderslag met een eigen podium met live acts en een presentatie van Broodbox. Daar zijn we trots op.

Alles zal plaatsvinden in Café The Crown op zaterdagmiddag van 13.00 - 16.00 uur. 

Presentatie Broodbox (lees onderaan verder)
“Broodbox slaat een brug tussen de muziekindustrie en de Herman Brood Academie.” - Vincent Patty (Jiggy Djé/ Noah’s Ark)

Live:
The Brahms
45ACIDBABIES
Backgammon

Klik HIER voor het Facebook event.Broodbox

Broodbox slaat een brug tussen de muziekindustrie en de Herman Brood Academie. Een maandelijks terugkerend online magazine dat A&R’s, managers, bookers en anders professionals de mogelijkheid geeft de nieuwe talenten van Nederland’s meest vooraanstaande muziek academie als eerst te ontdekken.

Hoe werkt het?
Iedere maand verzorgt een team van de academie zelf voor de invulling van het magazine. De beste ongereleasete tracks, de tofste eerste jaars studenten, de spannendste soundclouds, de gigs en releases die er aan komen en meer exclusieve content. Het geeft de industrie een unieke kijk binnen de schoolgangen van de HBA, elke editie opnieuw.

Nog meer lezen? Dat kan anders!
Tijdens de lunch valt te lezen wat er allemaal aan de hand is op de Herman Brood Academie, maar het valt ook te beluisteren. In Broodbox zit iedere maand een nieuwe podcast waarin alle muziek voorbij komt die te vinden valt in het magazine, aangevuld met interviews met de sterren van morgen.

Waarom? Nou, Daarom dus!
Bijna tien jaar geleden begon de Herman Brood Academie met het ambitieuze idee jonge artiesten op te leiden tot pro’s. Binnen korte tijd wierp dat z’n eerste substantiële vruchten af. Logischerwijs wekte dat interesse bij de muziekindustrie. Sporadisch kwamen professionals uit de industrie langs voor Q&A’s, luistersessie of gewoon om te ‘neuzen’. Broodbox zorgt dat er voor het eerst structurele interactie plaats vindt tussen de HBA en de industrie.
Deel: 
Agenda
13 feb

Dancefair

De Herman Brood Academie is educatief partner tijdens de Dancefair/Musicfair 2016. 
22 feb

Voorjaarsvakantie

22 feb

Hammelburg

Deze week vertrekken er weer studenten en docenten van de Herman Brood Academie naar Hammelburg, Duitsland om deel te nemen aan een projectweek van Muzone Europe.

Sinds 2011 is de Herman Brood Academie onderdeel van Muzone Europe, een Europees netwerk van opleidingen popmuziek (met o.a. Popakademie Baden-Wurttemberg, Mannheim DU, PHL-Hasselt BE en Ballyfermot College of Further Education Dublin, IR).
10 maart

Open Avond Herman Brood Academie

Heb je de Open Dag van zaterdag 6 februari gemist? Geen nood, de Open Avond biedt je kans om alsnog alles te weten te komen over onze Topopleiding.
Je bent van harte welkom op donderdag 10 maart 2016 van 18.00 tot 21.00 uur. Je komt dan alles te weten over de opleiding, het onderwijs en de eisen die aan je worden gesteld.
 
 
Wat kun je van de open avond verwachten? 
 
Presentaties van docenten en studenten over alle opleidingen: opleiding artiest muzikant, opleiding artiest urban/dance, opleiding podium- en studiotechniek en opleiding Music Industry Professional. Er is ook genoeg ruimte om docenten en studenten vragen te stellen. 
 
Maar ook: neem je beats/ muziek mee en laat je stem opnemen! Neem je instrument mee en bezoek de openbare bandles of ga jammen met studenten. 
 
We zien je graag de 10! En laat het zien op Facebook: https://www.facebook.com/events/891869527554621/
 
14 maart

HBA Goes Green

Wat? Green? Ja, groen ja. HBA Goes Green. Een dag duurzaam.

17 maart

Herman Brood Academie on Tour - Gebroeders De Nobel, Leiden

Meer info volgt.
18 maart

Herman Brood Academie on Tour - Grenswerk, Venlo

Info volgt.
24 maart

Herman Brood Academie on Tour - Paradiso, Amsterdam

Info volgt.
25 maart

Goede Vrijdag

Vrij 
26 maart

Herman Brood Academie on Tour - Mezz, Breda

Info volgt.
28 maart

2e Paasdag

Eitje zoeken
11 april

DNA avond in EKKO

11 en 12 april is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
12 april

DNA avond in EKKO

11 en 12 april is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
18 april

Toetsweek

18 - 22 april Toetsweek
25 april

Projectdagen

25 - 29 april Projectdagen
27 april

Koningsdag

Oranje muts op.
2 mei

Meivakantie

2- 6 mei Meivakantie
16 mei

2e Pinksterdag

Maandag 2e pinksterdag, 16 mei, vrij.
7 juni

EXF 2016 dag 1

8 juni

EXF 2016 dag 2

 
9 juni

EXF 2016 dag 3

 
10 juni

EXF 2016 dag 4

 
11 juni

EXF 2016 dag 5

 
13 juni

DNA avond in EKKO

13 en 14 juni is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30 

Entree: gratis
14 juni

DNA avond in EKKO

13 en 14 juni is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis
6 juli

Diploma uitreiking

 
volledige agenda..
HBA TV

'Kids' van Radio Eliza in de HBA Sessions

Sociale Media