|

Nieuwe single en clip van Emil Landman

28-8-2014 Zwoele dansbare na-zomer-hit
Uitgelicht

Rondé

DNA On Tour 2014

Venice Queen

DNA On Tour 2014

Try Acrobatics

DNA On Tour 2014

The Cosmic Carnival

DNA On Tour 2014

The Brahms

DNA On Tour 2014

Sleeptalker

DNA On Tour 2014

Salisbury

DNA On Tour 2014

Mary Fields

DNA On Tour 2014

our Minor fall

DNA On Tour 2014

go go kill

DNA On Tour 2014

Exit Clause

DNA On Tour 2014
Nieuws

Nieuwe single en clip van Emil Landman

28-8-2014 Zwoele dansbare na-zomer-hit lees meer > En daar is ie dan. De eerste single en clip van het aanstaande nieuwe album van ex-HBA-er Emil Landman. 'Goodnight, New Orleans' is een vrolijk dansbaar liedje dat een na-zomerse-hit in wording is. Mogen wij dat zo zeggen? Ja, dat mogen wij zo zeggen!   

Deel: 

Uitstekend JOB rapport

28-8-2014 De Herman Brood Academie scoort landelijk het beste als school en met haar opleidingen. lees meer > In een landelijk vergelijkingsrapport van JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) is gebleken dat de Herman Brood Academie, onderdeel van MBO Utrecht, uitstekend uit de bus komt. De Herman Brood Academie en haar opleidingen; Artiest, Music Industry Professional en Podium en Studiotechniek zijn vergeleken met soortgelijke opleidingen en instellingen/aanbieders in Nederland. 

We zijn erg trots dat we kunnen melden dat de HBA erg hoog scoort en in alle vergelijkingen bovenaan het rijtje staat. Ok ok, een gedeelde plek met Arcus College (Zuid Limburg) als instelling over Podium en Studiotechniek. Maar hey, zij zijn ook gewoon goed bezig. Enfin, bovenal zijn we dus trots en gaan door met onze zorg voor onderwijs, studenten en onze instelling. Download het volledige rapport HIER Een erg mooi rapport, jullie snappen dat wij een snoepje gaan halen bij opa en oma. 

Check hieronder de top 3-en van de verschillende vergelijkingen.


Rapportcijfer opleiding in vergelijking met landelijke resultaten
Kwalificatiedossier Artiest
8,1  MBO Utrecht (Herman Brood Academie)
8     Koning Willem I College
8     Landstede

Rapportcijfer instelling in vergelijking met landelijke resultaten
Kwalificatiedossier Artiest
7,5  MBO Utrecht (Herman Brood Academie) 
7,1  Noorderpoort
6,9  ROC van Twente


Rapportcijfer opleiding in vergelijking met landelijke resultaten
Kwalificatiedossier Mediamanagement (Music Industry Professional)
8,2  MBO Utrecht (Herman Brood Academie)
7,6  Grafisch Lyceum Rotterdam
7,1  Grafisch Lyceum Utrecht

Rapportcijfer instelling in vergelijking met landelijke resultaten
Kwalificatiedossier Mediamanagement (Music Industry Professional)
8,5  MBO Utrecht (Herman Brood Academie)
7,6  Mediacollege Amsterdam
7,6  SiNTLUCAS


Rapportcijfer opleiding in vergelijking met landelijke resultaten
Kwalificatiedossier Podium- en evenemententechniek
8     MBO Utrecht (Herman Brood Academie)
8     Arcus College
7,9  ROC West-Brabant

Rapportcijfer instelling in vergelijking met landelijke resultaten
Kwalificatiedossier Podium- en evenemententechniek
8,3  MBO Utrecht (Herman Brood Academie)
7,1  SiNTLUCAS
7,1  Noorderpoort
Deel: 

Luuk van Dijk opent Mainstage op Mysteryland

19-8-2014 Luuk begint over een paar weken in het tweede jaar, maar daarvoor opent hij op Mainstage op Mysteryland. lees meer > Vorig jaar won Luuk de landelijke finale van de Kunstbende en won daar onder andere een plek mee op Mysteryland, dus het is voor hem geen vuurdoop. Toen nog onder zijn pseudoniem Don Camacho. Een jaar verder gaat het bijzonder goed met zijn carrière en mag de achtienjarige HBA student openen op het Mainstage van het bekendste dancefestival van Nederland: Mysteryland. Het belooft een speciale set te worden vol techhouse en wat UK Bass. Ook zal hij aan de slag gaan met een soundpad en een keybordje met synths. 

In een interview op de site van Mysteryland antwoordt Luuk "Hou op, schei uit!" op de vraag of hij zenuwachtig is. "Ik ben er al zo lang zenuwachtig voor. Net hoorde ik een track en ik dacht meteen: ‘die ga ik draaien!' Op zo’n moment visualiseer ik helemaal hoe dat gaat zijn als ik op die mainstage sta. Je wilt echt niet weten hoe veel zin ik erin heb, terwijl ik niet eens weet wat ik moet verwachten.’"

Lees het hele interview hier:  http://tinyurl.com/k52o3c8

en luister hieronder naar de exclusieve promo mix die hij maakte voor ML.Deel: 

De 5ijver van Karin de Kok

11-8-2014 De 5ijver is een rubriek waarbij we in de HBA vijver op zoek gaan naar vijf favoriete albums van een HBA-er. Deze keer: Karin de Kok lees meer > Voor de rubriek De 5ijver hebben we Karin de Kok uit de HBA vijver gevist. Karin werd in het eerste studiejaar van HBA "binnengehaald" door Thijs en Ivo. Ze werkt vooral als vertrouwenspersoon, maar ze zit ondertussen in veel verschillende onderdelen van HBA. De ooit door Thijs Lodewijk bedachte uitleg "moeder van HBA" dekt de lading wel!
 
Karin: "Ben gevraagd om mijn 5ijver te kiezen, voor iemand die lastig kan kiezen een opgave, maar heb het toch tot een top 5 gekregen, al staat die niet voor eeuwig vast. Veel muziek gaat vooral samen met herinneringen. 

 
De 5ijver van Karin in willekeurige volgorde
 
The Afghan Whigs - 'Gentleman'
Muziek en herinneringen.... Gezien op Lowlands 1994, nooit meer vergeten, voor mij heel indrukwekkend, mede door goed gezelschap en enorm verliefd, dat kleurt de herinnering wel.... ;-)
Ga zo weer terug in dat gevoel wanneer ik dit hoor.
Na een paar mindere platen tussendoor zit voor mij in de laatste cd weer eenzelfde sfeer in als Gentleman.....
 
 
David Bowie - 'The Man Who Sold The World'
Mijn favoriete periode is toch wel de periode begin '70 met Mick Ronson op gitaar.........
Mijn vader hield minder van zijn eeuwig durende gitaarsolo's en draaide toen ik nog thuis woonde nog wel eens de stop eruit (dus geen stroom meer) wanneer hij mijn "herrie" echt zat was. 
Vind ik nu een grappige herinnering, toen echt niet met de krassen op mijn kostbare platen....Alle lp's heb ik nog, rijen ervan, bootlegs, misdrukken, promo's, buitenlandse persingen.......
 
Chris Whitley - 'Living With The Law'
Houd van zijn rauwe en toch gepolijste geluid, het ondefinieerbare wat hij heeft.......Niet in een hokje te zetten, laat mij niet meer los (nog steeds niet)....
Laat je meedromen en zet je aan het denken........
 
 
Black Country Communion - 'Black Country Communion'
Tja....wat kan ik hier nu aan toevoegen.......
Na alle jaren Bowie, Led Zeppelin, Deep Purple, Thin Lizzy...noem maar op luisteren, was "iets nieuws" een aangename verrassing.......nieuw en eigenlijk helemaal niet.......zalig....
 
 
Mad Season - 'Above'
De grunge tijd was de tijd waarin ik volwassen ben geworden, eerste serieuze liefde, toekomstplannen maken..........Heb uiteindelijk voor Mad Season gekozen........
Vind het wel heel grappig dat mijn twee pubers en dan vooral mijn dochter dit ook heel tof vind. Die loopt nu in Nirwana shirts op mijn oude Dr Martens rond in een 2014 versie van  mijzelf...........
 
Deel: 

De Platenkast van Anne Escher

30-7-2014 Wat is nou dat vetste album? En de mooiste hoes? De duurste? De miskoop? We vragen het in De Platenkast. lees meer > De Platenkast is die bekende rubriek waarin we vragen stellen aan een HBA-er over zijn of haar platenkast. Het blijkt eens te meer dat muziekliefhebbers er maar al te graag over praten en hun collectie willen laten zien. Deze keer Anne Escher.


Anne Escher is 29 en begint volgend jaar in het tweede jaar van de opleiding Music Industry Professional op de HBA. Tijdens LOLA zit ze bij de HBA On Tour club, waar ze met een groep een 4 of 5 daagse tournee organiseren met bands van de HBA en bij de vorige edities een alumni act, zoals Emil Landman. Hiervoor krijgen ze venue's en data, alle andere dingen regelen ze zelf zoals bands, riders en promotie.

Buiten de HBA is Anne vrijwilliger bij Concordia in Enschede, een filmhuis en theater. Ook is ze bezig, veel ervaring op te doen bij verschillende festivals en met een eigen project om een bepaalde artiest naar Nederland te halen voor een aantal optredens.

Ze is "ontzettend verliefd op vinyl", vandaar dat ik het erg leuk vind om aan deze rubriek mee te doen.


Welk album zit er nu in je cd-speler of platenspeler?
Whelm van Douglas Dare

Welk album uit je platenkast is je eerst gekochte plaat/cd?
Euh, da's een lastige ;) Eerste cd denk een hitzone cd, of Bon Jovi.
Ik ben pas later begonnen met vinyl verzamelen.
Eerste plaat was de grijze self titled plaat van Warsaw (werd later Joy Division)

Welk album uit je platenkast heeft de beste albumcover?
De plaat van Joseph Arthur - The Graduation Ceremony.
Hij heeft de hoes zelf getekend, en ik weet niet waarom maar de tekening spreekt mij erg aan. Heb de plaat op een platenbeurs gekocht om de hoes, de muziek later pas ontdekt, en die was gelukkig ook mooi.

Welk album uit je platenkast heeft de mooiste herinnering?
Phil Collins – Serious Hits Live in Berlin. Mijn broer is heel wat jaar ouder dan mij en hij is liefhebber van Phil Collins en ik werd daar een beetje in meegesleept. Op de hoes staat een draaimolen met alleen paarden. Ik ging dan ook stiekem zijn kamer in voor ‘de cd met de paardjes’. In 2007 zijn we samen naar zijn concert in de Arena geweest.

Welk album uit je platenkast zou je iedereen aanraden?
Ik ben de afgelopen 23 jaar verliefd geworden op het label Erased Tapes. Te vergelijken met Excelsior hier. Een klein label met aandacht voor de artiesten en dingen die ze uitbrengen.
Eigenlijk alles van dat label is aan te raden en dan in het bijzonder Nils Frahm. Hij is een jonge Berlijnse neo klassieke (klassiek met electronische invloeden) pianist die ongelooflijk mooie stukken speelt. Hij heeft in 2011 ‘Felt’ uitgebracht en in 2014 zijn eerste live album Spaces, wat ik iedereen kan aanraden.

Welk album uit je platenkast is je ergste miskoop?
Ik heb geen plaatmiskopen, daar zijn ze veel te duur voor ;)

Welk album uit je platenkast is je guilty pleasure?
Simon & Garfunkel – The Concert in Central Park omdat ik dan tijdens de schoonmaak heerlijk kan meezingen met het nummer 'Cecilia'.

Welk album uit je platenkast is het meest waardevol?
Omdat ik goed nadenk over de platen die ik koop, zijn alle platen me eigenlijk even waardevol. Ik vind een plaat zo iets moois, ik ben als een kind in een snoepwinkel als ik weer een nieuwe gekocht of besteld heb.

Welk album uit je platenkast is je duurste aankoop geweest?
Erased Tapes heeft een luxe box uitgebracht vorig jaar met 5 7 inch singles in een speciale verpakking met allemaal extra’s, die wilde ik graag hebben en was 100 euro.

Welk album uit je platenkast is de laatst gekochte plaat/cd?
Douglas Dare – Whelm (plaat) en Death Vessel – Island Intervals (cd)Deel: 
Agenda
16 okt

DNA On Tour Showcase

De derde editie van DNA On Tour gaat van start met een heuse Showcase met de vier acts die dit jaar op een tweeweekse tour mogen door een van de vier deelnemende landen; Ierland, België, Duitsland en Zweden.
De acts zullen binnenkort bekend gemaakt worden.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1473775152873373


20 okt

Herfstvakantie

20-24 oktober 

30 okt

Scholingsdag MBO Utrecht

HBA lessen gewoon volgens rooster.
3 nov

DNA Avond


3, 4 en 6 november is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
_____
 
Kom je? Laat het weten/zien op Facebook via het event: https://www.facebook.com/events/673607012709694
____
 
3 nov

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in EKKO.
Alleen voor HBA studenten toegankelijk.
4 nov

DNA Avond


3, 4 en 6 november is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
_____
 
Kom je? Laat het weten/zien op Facebook via het event:  https://www.facebook.com/events/745879548790961
____
4 nov

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in EKKO.
Alleen voor HBA studenten toegankelijk.
6 nov

DNA Avond


3, 4 en 6 november is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
_____
 
Kom je? Laat het weten/zien op Facebook via het event: https://www.facebook.com/events/507016736110162
____
18 dec

Kerstborrel

Proost!
 
22 dec

Kerstvakantie

22 december - 2 januari

19 jan

DNA Avond

19, 20 en 21 januari is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
19 jan

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in de (nog nader te bepalen) studio. 
Alleen voor HBA studenten toegankelijk. 
20 jan

DNA Avond

19, 20 en 21 januari is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
20 jan

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in de (nog nader te bepalen) studio. 
Alleen voor HBA studenten toegankelijk. 
21 jan

DNA Avond

19, 20 en 21 januari is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
31 jan

Open Dag HBA 2014 10.00-15.00

Wil je alles weten over onze opleiding? Wees er dan bij! Je bent van harte welkom op zaterdag 31 januari 2015 van 10.00 tot 15.00 uur. Je komt dan alles te weten over de opleiding, het onderwijs en de eisen die aan je worden gesteld.


Wat kun je van de open dag verwachten? 

Presentaties van docenten en studenten over alle opleidingen: opleiding artiest muzikant, opleiding artiest urban/dance, opleiding podium- en studiotechniek en opleiding Music Industry Professional. Er is ook genoeg ruimte om docenten en studenten vragen te stellen. 

Maar ook: neem je beats/ muziek mee en laat je stem opnemen! Neem je instrument mee en bezoek de openbare bandles of ga jammen met studenten. 

We zien je graag de 31e!

Natuurlijk kan je ook naar de open avond komen op: donderdag 12 maart 2015 van 18.00 - 21.00 uur.
2 feb

Projectweek

2 - 6 februari
10 feb

Scholingsdag MBO Utrecht

HBA lessen gewoon volgens rooster.
23 feb

Voorjaarsvakantie

Oh yeah. Vakantie.
23 - 27 februari
 
23 feb

Hammelburg

Deze week vertrekken er weer studenten en docenten van de Herman Brood Academie naar Hammelburg Duitsland om deel te nemen aan een projectweek van Muzone Europe.

Sinds 2011 is de Herman Brood Academie onderdeel van Muzone Europe, een Europees netwerk van opleidingen popmuziek (met o.a. Popakademie Baden-Wurttemberg, Mannheim DU, PHL-Hasselt BE en Ballyfermot College of Further Education Dublin, IR).
12 maart

Open Avond HBA 2015 18.00-21.00

Wil je alles weten over onze opleiding? Wees er dan bij! Je bent van harte welkom op donderdag 12 maart 2015 van 18.00 tot 21.00 uur. Je komt dan alles te weten over de opleiding, het onderwijs en de eisen die aan je worden gesteld.


Wat kun je van de open avond verwachten? 

Presentaties van docenten en studenten over alle opleidingen: opleiding artiest muzikant, opleiding artiest urban/dance, opleiding podium- en studiotechniek en opleiding Music Industry Professional. Er is ook genoeg ruimte om docenten en studenten vragen te stellen. 

Maar ook: neem je beats/ muziek mee en laat je stem opnemen! Neem je instrument mee en bezoek de openbare bandles of ga jammen met studenten. 

We zien je graag de 12e!


30 maart

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in EKKO. 
Alleen voor HBA studenten toegankelijk. 
3 april

Goede vrijdag

Vrij.

6 april

Tweede Paasdag

Vrij.

 
7 april

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in EKKO.
Alleen voor HBA studenten toegankelijk.
7 april

Scholingsdag MBO Utrecht

HBA lessen gewoon volgens rooster.
7 april

DNA Avond

7 en 8 april is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
8 april

DNA Avond

7 en 8 april is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
20 april

Projectweek

20 - 24 april
27 april

Koningsdag

Vrij.

4 mei

Meivakantie

4 - 15 mei


 
25 mei

2e Pinksterdag

Vrij.

16 juni

EXF // Eindexamen Festival 2015


17 juni

EXF // Eindexamen Festival 2015


18 juni

HBA Homebase tijdens EXF


18 juni

EXF // Eindexamen Festival 2015


22 juni

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in de (nog nader te bepalen) studio.
Alleen voor HBA studenten toegankelijk.
22 juni

DNA Avond

22 en 23 juni de laatste DNA avonden van het jaar. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
23 juni

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in de (nog nader te bepalen) studio.
Alleen voor HBA studenten toegankelijk.
23 juni

DNA Avond

22 en 23 juni de laatste DNA avonden van het jaar. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
15 juli

Diploma Uitreiking

Klaar!
volledige agenda..
HBA TV

'Goodnight, New Orleans' is de nieuwe clip en single van Emil Landman

Sociale Media