|

De Platenkast van Emil Landman

22-9-2014 Wat is nou dat vetste album? En de mooiste hoes? De duurste? De miskoop? We vragen het in De Platenkast.
Uitgelicht

Rondé

DNA On Tour 2014

Venice Queen

DNA On Tour 2014

Try Acrobatics

DNA On Tour 2014

The Cosmic Carnival

DNA On Tour 2014

The Brahms

DNA On Tour 2014

Sleeptalker

DNA On Tour 2014

Salisbury

DNA On Tour 2014

Mary Fields

DNA On Tour 2014

our Minor fall

DNA On Tour 2014

go go kill

DNA On Tour 2014

Exit Clause

DNA On Tour 2014
Nieuws

De Platenkast van Emil Landman

22-9-2014 Wat is nou dat vetste album? En de mooiste hoes? De duurste? De miskoop? We vragen het in De Platenkast. lees meer > De Platenkast is die bekende rubriek waarin we vragen stellen aan een (ex)HBA-er over zijn of haar platenkast. Het blijkt eens te meer dat muziekliefhebbers er maar al te graag over praten en hun collectie willen laten zien. Deze keer Emil Landman.

Emil Landman studeerde in 2011 af aan de Herman Brood Academie. In 2013 bracht hij zijn solo EP 'A Bargain Between Beggars' uit welke kon rekenen op erg lovende kritieken. Nu staat hij aan de vooravond van de release van zijn debuutalbum 'Colour And Their Things' welke is geproduceerd door Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun). Op vrijdag 3 oktober presenteert hij zijn nieuwe album, met zijn nieuw geformeerde band, in Tivoli De Helling. 

Hiervoor kun je kaarten winnen met de HBA Prijsvraag: KLIK HIER

We vroegen de altijd sympatieke Emil Landman om zijn platenkast eens onder de loep te nemen door middel van een aantal vragen: 

Welk album zit er nu in je cd-speler of platenspeler?
Jono McCleery - 'There Is'

Welk album uit je platenkast is je eerst gekochte plaat/cd?
Backstreet Boys - 'Millennium' (Ja, echt waar)

Welk album uit je platenkast heeft de beste albumcover?
Moeilijke keuze tussen Nick Drake’s 'Pink Moon' of Jose Gonzalez - 'Veneer'. Pink Moon vind ik ontzettend mooi om naar te kijken en het Dali-esque gevoel wat ik erbij krijg trekt me erg aan maar ook de simpelere aanpak van Veneer vind ik ontzettend intrigerend.

Welk album uit je platenkast heeft de mooiste herinnering?
Dat is 'What’s Left Is Forever' van Thomas Dybdahl. Al ver voordat ik begon met het schrijven van liedjes luisterde ik altijd al graag naar de platen van Dybdahl en toen ik vorig jaar zijn voorprogramma mocht doen kreeg ik achteraf van hem deze plaat tijdens het drinken van een fles Jack Daniels. Mooi moment.

Welk album uit je platenkast zou je iedereen aanraden?
'Beware And Be Grateful' van Maps And Atlases, ik moet wel eerlijk zijn, ik heb hem nog niet. Besteld en onderweg. Deze plaat maakt mij altijd heel erg blij en stond afwisselend met Chance The Rapper’s 'Acid Rap' in high rotation tijdens de tour in Amerika. Die moet ik ook nog bestellen trouwens…

Welk album uit je platenkast is je ergste miskoop?
Ik heb ooit zo’n verzamelijk serie ’Sen” cd’s gekocht, jammer.

Welk album uit je platenkast is je guilty pleasure?
Iron Maiden’s - 'Dance Of Death' bij uitstek. Wat was ik gefascineerd door al die gitaren en het stem bereik van Bruce Dickenson. Die ga ik zo maar weer eens opzetten na zeker 10 jaar.

Welk album uit je platenkast is het meest waardevol?
Ik kwam laatst een vierkant singletje tegen van Michael Jackson, met goeie hoop begon ik een speurtocht op het internet maar na 3 minuten was het duidelijk. 75 cent, daar moest ik het mee doen. Verder hebben mijn platen eigenlijk alleen emotionele waarde voor mij.

Welk album uit je platenkast is je duurste aankoop geweest?
Ik denk dat mijn dubbel LP van Daft Punk met 40 euro bovenaan staat.

Welk album uit je platenkast is de laatst gekochte plaat/cd?
Volcano Choir - 'Repave'

Emil draait nu:

Deel: 

HBA Prijsvraag // Emil Landman releaseshow

22-9-2014 Maak kans op 2 tickets voor de releaseshow van Emil Landman in Tivoli De Helling op 3 oktober. lees meer > Wil jij kaartjes winnen voor de album release van Emil Landman 'Colours And Their Things'? Doe dan mee met de HBA Prijsvraag. Het debuut album wordt op vrijdag 3 oktober in Tivoli De Helling gereleased.

Als jij daar bij wilt zijn, beantwoord dan deze vraag:
Uit hoeveel verschillende vinyl hoezen bestaat het artwork van het album 'Colours And Their Things'?

Mail jouw antwoord naar hbalolamedia@gmail.com
Weet jij het precies of zit jij er het dichtste bij? Dan win jij 2 kaartjes voor de release show van Emil Landman. Op maandag 29 september maken we de winnaar bekend.

Wil je meer lezen over Emil? Klik dan hier HIER want we vroegen Emil zijn platenkast onder de loep te nemen. 
Deel: 

THIS IS THE HBA #9

18-9-2014 THIS IS THE HBA! is terug van weggeweest en is het item waarin de studenten van LOLA media de HBA in beeld brengen. Deel 9 door Coen London: Gitaren. lees meer >  
Deel: 

Selectie bekend DNA On Tour 2014

15-9-2014 Daar zijn ze! De deelnemende acts aan DNA On Tour 2014 lees meer > De selectie voor de aankomende DNA On Tour is bekend. De Herman Brood Academie feliciteert de volgende acts:

our Minor fall gaat naar Ierland
Try Acrobatics gaat naar Duitsland
Rondé én go go kill gaan samen naar België
en The Cosmic Carnival gaat naar Zweden

Vijf acts dus in plaats van de gangbare vier. Omdat het kan!
Hier onder de Top 3's van de vier landen. 

Ierland:
1. een gedeelde eerste plek voor our Minor fall & The Cosmic Carnival
2. Rondé
3. Mary Fields

Duitsland:
1. Try Acrobatics
2. The Cosmic Carnival
3. our Minor fall

België:
1. The Cosmic Carnival
2. Rondé
3. go go kill

Zweden:
1. The Cosmic Carnival
2. Try Acrobatics
3. Salisbury

Donderdag 16 oktober doen alle vijf de acts een showcase in db's in Utrecht. Ben daar bij mensen: https://www.facebook.com/events/1473775152873373
Ook komen die dag alle teams van de deelnemende landen naar Utrecht om kennis te maken met alle acts en de showcases te zien. Dus heb je nog vragen aan de landenteams? Kom dan vooral ook naar db's en ontmoet iedereen van DNA On Tour!

Deel: 

Art Rocks Muziekcompetitie // HBA ism Centraal Museum Utrecht

3-9-2014 Schrijf een soundtrack bij een kunstwerk lees meer > De Herman Brood Academie werkt dit jaar samen met het Centraal Museum, tijdens de HBArt Lab lessen, en gaat mee participeren in de Art Rocks Competitie

Kunstwerken als schilderijen en sculpturen hebben al flink wat componisten en muzikanten weten te inspireren tot het maken van mooie muziek. De organisatie van de Grote Prijs van Nederland wil weten hoe het zit met Nederlandse muzikanten en kunst en heeft daarvoor de competitie Art Rocks in het leven geroepen. Vanaf 1 september gaat Art Rocks van start in 3 Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen, Centraal Museum Utrecht en het Groninger Museum. Het is de bedoeling dat bij een aantal geselecteerde kunstwerken in deze musea een lied of stuk gecomponeerd gaat worden. Het aanbod van kunstwerken is heel divers en van beroemde kunstenaars. Zo zijn er bijvoorbeeld werken van Auguste Rodin, Salvador Dali, Gerrit Rietveld en Peter Paul Rubens.

HBA studenten kunnen zich dus ook inschrijven en voor meer info mogen ze zich wenden tot Marije van Bommel; marije@hermanbroodacademie.nl. Volgende week woensdag tijdens de eerste HBart Lab les wordt er voor de eerste keer aandacht aan geschonken en zal er besproken worden hoe het een en ander in z'n werkt gaat.

Heb je je muziek af, dan kun je deze inzenden waarna je het tijdens een van de 3 voorronden in het
museum speelt. Een jury en het publiek bepalen wie er door mag naar de volgende ronde. De finalisten verdienen een optreden tijdens Eurosonic Noorderslag en een professionele videoclip. De uiteindelijke winnaar krijgt ook nog een geldprijs van €1000. Meer details en informatie over de wedstrijd kun je ook alvast vinden op de website van Art Rocks. Tijdens de competitie zijn er ook volop andere activiteiten waaronder masterclasses van Akwasi en Eefje de Visser, de ambassadeurs van Art Rocks.

Deel: 
Agenda
16 okt

DNA On Tour Showcase

De derde editie van DNA On Tour gaat van start met een heuse Showcase met de vier acts die dit jaar op een tweeweekse tour mogen door een van de vier deelnemende landen; Ierland, België, Duitsland en Zweden.
De acts zullen binnenkort bekend gemaakt worden.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1473775152873373


20 okt

Herfstvakantie

20-24 oktober 

30 okt

Scholingsdag MBO Utrecht

HBA lessen gewoon volgens rooster.
3 nov

DNA Avond


3, 4 en 6 november is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
_____
 
Kom je? Laat het weten/zien op Facebook via het event: https://www.facebook.com/events/673607012709694
____
 
3 nov

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in EKKO.
Alleen voor HBA studenten toegankelijk.
4 nov

DNA Avond


3, 4 en 6 november is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
_____
 
Kom je? Laat het weten/zien op Facebook via het event:  https://www.facebook.com/events/745879548790961
____
4 nov

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in EKKO.
Alleen voor HBA studenten toegankelijk.
6 nov

DNA Avond


3, 4 en 6 november is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
_____
 
Kom je? Laat het weten/zien op Facebook via het event: https://www.facebook.com/events/507016736110162
____
18 dec

Kerstborrel

Proost!
 
22 dec

Kerstvakantie

22 december - 2 januari

19 jan

DNA Avond

19, 20 en 21 januari is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
19 jan

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in de (nog nader te bepalen) studio. 
Alleen voor HBA studenten toegankelijk. 
20 jan

DNA Avond

19, 20 en 21 januari is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
20 jan

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in de (nog nader te bepalen) studio. 
Alleen voor HBA studenten toegankelijk. 
21 jan

DNA Avond

19, 20 en 21 januari is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
31 jan

Open Dag HBA 2014 10.00-15.00

Wil je alles weten over onze opleiding? Wees er dan bij! Je bent van harte welkom op zaterdag 31 januari 2015 van 10.00 tot 15.00 uur. Je komt dan alles te weten over de opleiding, het onderwijs en de eisen die aan je worden gesteld.


Wat kun je van de open dag verwachten? 

Presentaties van docenten en studenten over alle opleidingen: opleiding artiest muzikant, opleiding artiest urban/dance, opleiding podium- en studiotechniek en opleiding Music Industry Professional. Er is ook genoeg ruimte om docenten en studenten vragen te stellen. 

Maar ook: neem je beats/ muziek mee en laat je stem opnemen! Neem je instrument mee en bezoek de openbare bandles of ga jammen met studenten. 

We zien je graag de 31e!

Natuurlijk kan je ook naar de open avond komen op: donderdag 12 maart 2015 van 18.00 - 21.00 uur.
2 feb

Projectweek

2 - 6 februari
10 feb

Scholingsdag MBO Utrecht

HBA lessen gewoon volgens rooster.
23 feb

Voorjaarsvakantie

Oh yeah. Vakantie.
23 - 27 februari
 
23 feb

Hammelburg

Deze week vertrekken er weer studenten en docenten van de Herman Brood Academie naar Hammelburg Duitsland om deel te nemen aan een projectweek van Muzone Europe.

Sinds 2011 is de Herman Brood Academie onderdeel van Muzone Europe, een Europees netwerk van opleidingen popmuziek (met o.a. Popakademie Baden-Wurttemberg, Mannheim DU, PHL-Hasselt BE en Ballyfermot College of Further Education Dublin, IR).
12 maart

Open Avond HBA 2015 18.00-21.00

Wil je alles weten over onze opleiding? Wees er dan bij! Je bent van harte welkom op donderdag 12 maart 2015 van 18.00 tot 21.00 uur. Je komt dan alles te weten over de opleiding, het onderwijs en de eisen die aan je worden gesteld.


Wat kun je van de open avond verwachten? 

Presentaties van docenten en studenten over alle opleidingen: opleiding artiest muzikant, opleiding artiest urban/dance, opleiding podium- en studiotechniek en opleiding Music Industry Professional. Er is ook genoeg ruimte om docenten en studenten vragen te stellen. 

Maar ook: neem je beats/ muziek mee en laat je stem opnemen! Neem je instrument mee en bezoek de openbare bandles of ga jammen met studenten. 

We zien je graag de 12e!


30 maart

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in EKKO. 
Alleen voor HBA studenten toegankelijk. 
3 april

Goede vrijdag

Vrij.

6 april

Tweede Paasdag

Vrij.

 
7 april

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in EKKO.
Alleen voor HBA studenten toegankelijk.
7 april

Scholingsdag MBO Utrecht

HBA lessen gewoon volgens rooster.
7 april

DNA Avond

7 en 8 april is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis 
8 april

DNA Avond

7 en 8 april is het weer zover. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
20 april

Projectweek

20 - 24 april
27 april

Koningsdag

Vrij.

4 mei

Meivakantie

4 - 15 mei


 
25 mei

2e Pinksterdag

Vrij.

16 juni

EXF // Eindexamen Festival 2015


17 juni

EXF // Eindexamen Festival 2015


18 juni

HBA Homebase tijdens EXF


18 juni

EXF // Eindexamen Festival 2015


22 juni

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in de (nog nader te bepalen) studio.
Alleen voor HBA studenten toegankelijk.
22 juni

DNA Avond

22 en 23 juni de laatste DNA avonden van het jaar. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
23 juni

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in de (nog nader te bepalen) studio.
Alleen voor HBA studenten toegankelijk.
23 juni

DNA Avond

22 en 23 juni de laatste DNA avonden van het jaar. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
15 juli

Diploma Uitreiking

Klaar!
volledige agenda..
HBA TV

Nieuwe track van Siep van Rijswijk en Thijs Lodewijk

Sociale Media