|

HBA op ADE

7-10-2015 Oh yes
Nieuws

HBA op ADE

7-10-2015 Oh yes lees meer >

Woensdag 14 oktober gaat het weer beginnen: het Amsterdam Dance Event. Dj's, producers, managers, boekers, programmeurs, MIPer van over de hele wereld komen naar onze hoofdstad om te netwerken, deals te sluiten, bier te zuipen maar vooral ook om muziek te luisteren. 

De Herman Brood Academie is met haar studenten, oud-studenten en docenten ruim vertegenwoordigd dit jaar. En wij dachten dat het mooi zou zijn om dat samen te vatten in een HBA @ ADE timescedule. Je voelt 'm al, hij staat hieronder. Correct.  

Woensdag 14 / 10
Tahko ► Panama ■ Opening Party
Tahko ► De Balie ■  Avondeten

Donderdag 15 / 10
De Sluwe Vos ► Secret Location ■ Red Bull Playrooms
Julian Jordan ► Escape ■ Lounge Tribe
Luuk van Dijk ► Sugar Factory ■ Roush Label Night
Luuk van Dijk ► Amsterdam Studio’s ■ La Familia / Ants / Meanwhile
Martin Garrix ► Heineken Music Hall ■ Martin Garrix Fest
S2V ► MINI Brandstore Leidscheplein ■ SLAM FM @ ADE
Tahko ► MINI Brandstore Leidscheplein ■ SLAM FM @ ADE

Vrijdag 16 / 10
Bold Moves ► Panama ■ Suara ADE Night
Dante Klein ► MINI Brandstore Leidscheplein ■ SLAM FM @ ADE
De Sluwe Vos ► Mary Go Wild ■ ADE Basement Raves
De Sluwe Vos ► Stanislavski ■ Lessons X Meanwhile
Julian Jordan ► Van Dyck Bar ■ Young Gunz Showcase
Luna Ludmila ► Tolbar ■ Amsterdam Minimal ADE Get Together
Luuk van Dijk ► MINI Brandstore Leidscheplein ■ SLAM FM @ ADE
Luuk van Dijk ► Club NL ■ Extract ADE Showcase
Luuk van Dijk ► Stanislavski ■ Lessons X Meanwhile
Marcella ► No. 129 ■ Tikkie Tek
Martin Garrix ► Amsterdam ArenA ■ Amsterdam Music Festival
Tahko ► MINI Brandstore Leidscheplein ■ SLAM FM @ ADE
Tahko ► Club NL ■ Extract ADE Showcase
The Voyagers ► Waterkant ■ Gum Pop Records X Sweat It Out Records
Tom Ven ► Club NL ■ Extract ADE Showcase

Zaterdag 17 / 10
Bold Moves ► Supperclub
Bold Moves ► Koepelkerk ■ In The Cloud ADE Showcase
De Sluwe Vos ► Felix Meritis ■ In The Studio With…
De Sluwe Vos ► De Overkant ■ Straf_Werk_ADE
Joshua J ► INK Hotel ■ Wanted Bookings & Friends
Snelle Jelle ► Melkweg ■ Encore
Tahko ► Amsterdam Rijnkanaal ■ Zwaredobber

Zondag 18 / 10
CMC$ ► Club Up ■ craycray
De Sluwe Vos ► Warehouse Elementenstraat ■ Hyte ADE X Abused
Julian Jordan ► Heineken Music Hall ■ Under 18 Festival / We Are The Future
Julian Jordan ► Nova ■ Nova Invites: Jay Hardway & Friends
Snelle Jelle ► Club Up ■ craycray
 

Deel: 

Naar AlascA in De Helling

7-10-2015 Voor nop lees meer > Ben jij HBAer? En wil jij naar AlascA op donderdag 15 oktober in De Helling? Voor nop?
Dat kan. De Herman Brood Academie mag 5 x 2 kaarten weggeven voor dit event. Mail je naam en je opleiding naar lolamedia@hermanbroodacademie.nl met onderwerp AlascA. 

De Nederlandse band AlascA is afkomstig uit Volendam, maar met palingrock hebben ze niets te maken. ‘Woestijnrock’ is waarschijnlijk een betere omschrijving voor hun ambachtelijke folkrock die soms (vooral dankzij de trompet) aan Ennio Morricones filmmuziek voor spaghettiwesterns doet denken. Na het nog wat ingetogen debuut Actors & Liars (2012) bracht AlascA deze lente hun overtuigende tweede album Prospero uit, dat overal op lovende recensies kon rekenen. ‘Een lekker ruw gitaargeluid’, aldus de Volkskrant, die het album vier sterren gaf. Eerlijke rock van eerlijke muzikanten!

FB event
Deel: 

HBA Writersblog #1

5-10-2015 LOLA Media introduceert het HBA Writersblog. De ene keer een scherpe column of een luchtig stuk, de andere keer een opiniestuk. Deze keer een al eerder op Popunie.nl geplaatste column van Mike Borghs lees meer > Harde (t)werkers

Bah bah bah… Ik walg ervan. De muziekindustrie, vol met hard werkende mensen. Hard werkende mensen die hun dromen niet bereiken. Hard werkende mensen die geen kansen aangeboden krijgen. Mensen die hard werken om de top te behalen, maar geen kans krijgen om aan de top te komen, omdat er een walgelijk ras rondloopt in de muziekindustrie.

Nog niet zo heel lang geleden was ik op een gerespecteerde bijeenkomst van music industry professionals. Een plek waar muzikanten, boekers, labelbazen, managers, programmeurs, journalisten en alle andere bedenkbare beroepen in de muziekindustrie bij elkaar komen. Overdag kon je lekker babbelen met elkaar, ‘s avonds kon je jezelf bezatten en in de tussentijd kon je bandjes kijken en proberen jouw product te verkopen, want helaas wordt een artiest/ band tegenwoordig als product gezien.

Aangezien ik me niet helemaal thuis voelde op deze bijeenkomst, had ik mezelf voorgenomen te gaan observeren hoe andere mensen in de muziekindustrie te werk gaan. Verkopers, harde werkers, beginnelingen, ervaren mensen, alles kwam voorbij, maar wat mij het meest opviel was datgene waar ik de rest van de column over ga schrijven.

Wat mij opviel was namelijk dat er ook mensen rondliepen die op hele andere manieren hun kansen wilde pakken. Décolloté hier, kusjes op de wang daar, tussendoor een beetje met de billen schudden. Het leek wel een bijeenkomst van uitgerangeerde prostituees. Het meest bizarre hieraan vond ik nog wel dat deze personen zich op deze manier overal binnen wisten te krijgen. Besloten netwerkborrels, check. Besloten vergaderingen, check. Besloten brainstormsessies, check.

Als een soort prostituee wisten ze doormiddel van hun looks en flirtvermogen, de grote bazen om hun vinger te winden om op deze manier overal binnen te komen en kansen te krijgen, waar andere music industry professionals al jaren hard voor aan het werken zijn.

Wat mij van dit alles nog het meest verbaasde was dat er daadwerkelijk mensen aanwezig waren die dit als advies gaven aan de jonge, beginnende, vrouwelijke music industry professionals. Nu klinkt het alsof ik alleen vrouwen gespot heb, die deze methode gebruikten, maar niets is minder waar.

Na de bijeenkomst nam ik mezelf voor, hard te blijven werken, geen aandacht te besteden aan deze manier van jezelf hogerop pijpen en het te laten zoals het was.

Tot ik een week later op de volgende locatie kwam en een aantal bizarre dingen zag. Ik zag namelijk dat het er op deze hoog aangeschreven locatie, precíés zo aan toe gaat. Ondanks dat ik er geen aandacht meer aan wilde besteden, viel het me heel erg op dat deze andere vorm van bijeenkomst erg vergelijkbaar was met de bijeenkomst waar ik een week eerder was.

Ervaren mensen, beginnelingen, harde werkers en de zogenoemde muziek industrie prostituees. Beginnelingen, zonder enige ervaring, die alle kansen aangeboden krijgen, omdat ze slijmen, flirten, zich wat hoerig kleden of zo nu en dan op de knieën gaan en in de tussentijd het advies krijgen vooral zo door te blijven gaan.

Schandalig en walgelijk vind ik het. Want als dit is hoe de muziekindustrie in elkaar zit, hoef ik er geen onderdeel van te zijn. Ik noem mezelf niet per sé een harde werker, vooral niet op school, maar ik zie dat hard werkende collega’s hier de dupe van zijn en zich hier dan ook mateloos aan irriteren.

Mede voor deze mensen schrijf ik deze column. Voor de mensen die zich hier aan storen, je bent niet alleen, maar geloof me als ik zeg dat je uiteindelijk verder komt met hard werken, dan met hard twerken.
De muziek industrie prostituees krijgen nu misschien wel de grootste kansen, maar zodra ze los gelaten worden in het wild zijn ze radeloos en leggen ze het loodje. Uiteindelijk zal de harde werker overwinnen en boven aan de muziekindustrie staan.


Mike Borghs

Mike Borghs is tweedejaars student Music Industry Professional op de HBA en de oprichter en eigenaar van boekingskantoor Mad Addiction Bookings. Met zijn boekingskantoor probeert hij punkrock, poppunk en andere alternatieve genres levendig te houden en een kans te geven om op te treden door heel Europa. “Mad Addiction Bookings is ontstaan vanuit mijn grote droom om wat te betekenen voor de punkrock, poppunk en dergelijke in Nederland. Momenteel leef ik nog iedere dag in deze droom. Het is ongelofelijk hoe hard het gegroeid is en hoeveel artiesten/bands interesse hebben in een samenwerking. Mad Addiction Bookings is mijn leven geworden en daar ben ik meer dan blij om. Ik voel me vereerd, door alles en iedereen die interesse toont in een samenwerking en alle support die ik krijg. Uiteraard kan het allemaal nog veel groter, maar vooralsnog ben ik erg trots op wat ik al bereikt heb. Al met al ben ik ook maar een doodnormale student van 21 die zijn leven leeft,” aldus Mike.


Deel: 

Project Bongo brengt nieuwe EP uit

1-10-2015 Oud HBAers staan weer te shinen met 'Girls Don't Mind' lees meer > Elektronische beats, synths en gitaren vermengd met popsongs en ​​edgy hooks zorgen voor een mix van dansbare indie. Samen met producer Huub Reijnders heeft Project Bongo deze zomer hun tweede EP 'Weekends' opgenomen. De single 'Girls Don’t Mind' is vanaf 2 Oktober te beluisteren op Spotify en Itunes. De volledige EP zal Januari 2016 online komen.

Project Bongo heeft in het voorprogramma gestaan voor acts als, The 1975, The Mystery Jets en The Boxer Rebellion. De oud HBAers hebben door heel Nederland getourd in tijdens de Popronde, hadden een internationale tour door Zweden, speelden op festivals als Sziget, This is Hultsfred, wonnen de 'Utrechtse Popprijs' en werden genoemd tot 'Beste live act 2014' door '3voor12 Utrecht'.


Deel: 

HBA Tips

1-10-2015 Deel 4: Artiesten lees meer > Voor UNICEF maken de studenten van Lola Media van de Herman Brood Academie een reeks korte filmpjes met tips. Tips voor muzikanten, voor bands, voor beginnende talenvolle acts. Dit in het kader van de UNICEF Talent Battle, een bandstrijd voor bands en acts tussen de 13 en 18 jaar.

De inschrijving sluit bijna dus meld je nog snel aan!

Hier is deel 4: Studenten van de artiesten opleiding
Deel: 
Agenda
14 okt

ADE

Het Amsterdam Dance Event gaat weer van start met veel shows van HBAers.  
17 okt

Knallands Kwartiertje

Studenten van Lola werken mee aan dit leuke intieme festival. http://knalland.nl/kwartiertje/
19 okt

Herfstvakantie

Ben je net lekker op gang, heb je alweer vakantie. Herfstvakantie, slechts een weekje, dan gaan we weer knallen.
2 nov

DNA avond in EKKO

2, 3 en 4 november is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
3 nov

DNA avond in EKKO

2, 3 en 4 november is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
4 nov

DNA avond in EKKO

2, 3 en 4 november is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
9 nov

Toetsweek

Eerste toetsweek.

21 dec

Kerstvakantie

Kersvakantie van 21 december - 1 januari
25 jan

DNA avond in EKKO

25, 26 en 27 januari is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
26 jan

DNA avond in EKKO

25, 26 en 27 januari is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis
27 jan

DNA avond in EKKO

25, 26 en 27 januari is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis
1 feb

Toestweek en examenweek

6 feb

Open Dag Herman Brood Academie

Wil je alles weten over onze Topopleiding? Wees er dan bij! Je bent van harte welkom op zaterdag 6 februari 2015 van 10.00 tot 15.00 uur. Je komt dan alles te weten over de opleiding, het onderwijs en de eisen die aan je worden gesteld.


Wat kun je van de open dag verwachten?

Presentaties van docenten en studenten over alle opleidingen: opleiding artiest muzikant, opleiding artiest urban/dance, opleiding podium- en studiotechniek en opleiding Music Industry Professional. Er is ook genoeg ruimte om docenten en studenten vragen te stellen.

Maar ook: neem je beats/ muziek mee en laat je stem opnemen! Neem je instrument mee en bezoek de openbare bandles of ga jammen met studenten.

We zien je graag de 6e! En laat het zien op Facebook: https://www.facebook.com/events/138668106474644/

Natuurlijk kan je ook naar de open avond komen op: donderdag 10 maart 2016 van 18.00 - 21.00 uur.
22 feb

Voorjaarsvakantie

22 feb

Hammelburg

Deze week vertrekken er weer studenten en docenten van de Herman Brood Academie naar Hammelburg, Duitsland om deel te nemen aan een projectweek van Muzone Europe.

Sinds 2011 is de Herman Brood Academie onderdeel van Muzone Europe, een Europees netwerk van opleidingen popmuziek (met o.a. Popakademie Baden-Wurttemberg, Mannheim DU, PHL-Hasselt BE en Ballyfermot College of Further Education Dublin, IR).
10 maart

Open Avond Herman Brood Academie

Heb je de Open Dag van zaterdag 6 februari gemist? Geen nood, de Open Avond biedt je kans om alsnog alles te weten te komen over onze Topopleiding.
Je bent van harte welkom op donderdag 10 maart 2016 van 18.00 tot 21.00 uur. Je komt dan alles te weten over de opleiding, het onderwijs en de eisen die aan je worden gesteld.
 
 
Wat kun je van de open avond verwachten? 
 
Presentaties van docenten en studenten over alle opleidingen: opleiding artiest muzikant, opleiding artiest urban/dance, opleiding podium- en studiotechniek en opleiding Music Industry Professional. Er is ook genoeg ruimte om docenten en studenten vragen te stellen. 
 
Maar ook: neem je beats/ muziek mee en laat je stem opnemen! Neem je instrument mee en bezoek de openbare bandles of ga jammen met studenten. 
 
We zien je graag de 10! En laat het zien op Facebook: https://www.facebook.com/events/891869527554621/
 
14 maart

HBA Goes Green

Wat? Green? Ja, groen ja. HBA Goes Green. Een dag duurzaam.

25 maart

Goede Vrijdag

Vrij 
28 maart

2e Paasdag

Eitje zoeken
11 april

DNA avond in EKKO

11 en 12 april is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
12 april

DNA avond in EKKO

11 en 12 april is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
18 april

Toetsweek

18 - 22 april Toetsweek
25 april

Projectdagen

25 - 29 april Projectdagen
27 april

Koningsdag

Oranje muts op.
2 mei

Meivakantie

2- 6 mei Meivakantie
16 mei

2e Pinksterdag

Maandag 2e pinksterdag, 16 mei, vrij.
7 juni

EXF 2016 dag 1

8 juni

EXF 2016 dag 2

 
9 juni

EXF 2016 dag 3

 
10 juni

EXF 2016 dag 4

 
11 juni

EXF 2016 dag 5

 
13 juni

DNA avond in EKKO

13 en 14 juni is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30 

Entree: gratis
14 juni

DNA avond in EKKO

13 en 14 juni is het weer zover. Studenten van de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
 
Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht
 
Aanvang: 19:30 
 
Entree: gratis
6 juli

Diploma uitreiking

 
volledige agenda..
HBA TV

Juan Calderon - Never Mind

Sociale Media