|

Vers Brood mini portretten

16-4-2015 Stef Snakkers maakte vier mini portretten van HBAers
Uitgelicht

Opleiding Podium/studio- techniek

info film

Opleiding Artiest route muzikant

info film

Opleiding Artiest route hiphop / dance

info film

Opleiding Music Industry Professional

info film
Nieuws

Vers Brood mini portretten

16-4-2015 Stef Snakkers maakte vier mini portretten van HBAers lees meer >
Vers Brood
Veel mensen leren de studenten van de Herman Brood Academie pas kennen als ze succesvol zijn, maar deze mensen zijn zichzelf natuurlijk al jaren aan het ontwikkelen als muzikant. Stef Snakkers en medestudenten Journalistiek doken daarom in het leven van vier verschillende studenten aan de HBA. Waar komen ze vandaan en wat hopen ze te bereiken in de muziek?  Je ziet het terug in de serie Vers Brood.


Hieronder zie je de vier portretten die Stef Snakkers maakte van vier verschillende HBA studenten. Aristoteles Mendes: student artiest hiphop, Tahko aka Melvin van Pelt: tweedejaars student dj/producer, Sam de Smit: tweedejaars student artiest en Anne Roos Peterse: tweedejaars student artiest.

De Herman Brood Academie dankt Stef en medestudenten voor deze leuke portretten. 
 


Deel: 

HBA op Record Store Day 2015

13-4-2015 Veel HBAers en oud HBAers op Record Store Day lees meer >
18 April wordt internationaal de onafhankelijke platenzaak in het zonnetje gezet tijdens Record Store Day. Voor het zesde jaar op rij vinden in ruim 90 platenzaken in Nederland optredens plaats en zijn er exclusieve releases beschikbaar. Dit alles om de liefde voor muziek en de passie van de plaatselijke platenboer te vieren.
 
Dit jaar is Typhoon ambassadeur voor Record Store Day Nederland en komen onder andere exclusieve releases uit van The White Stripes, Wu-Tang Clan, Dotan en Swans. Ook de Herman Brood Academie is tijdens Record Store Day vertegenwoordigd. Met onder andere instore optredens van oud HBAers Mister & Mississippi, John Coffey en Emil Landman. Bekijk de lijst met HBA artiesten op Record Store Day hieronder. Voor de volledige instore-lijst en de volledige lijst met exclusieve releases bekijk: www.recordstoreday.nl.
 
Velvet Music Alkmaar: Pop Eye Boterstraat 10 Alkmaar
15.30 - Our Minor Fall
 
Velvet Music Amersfoort Havik 7-A Amersfoort
17:00 - Mister & Mississippi
18:00 - Emil Landman
 
Kroese Arnhem Rijnstraat 31 Arnhem
14:00 - Emil Landman
 
The Basement Recordstore Hoofdstraat 32 Apeldoorn, i.s.m. Gigant
15:00 - Paceshifters – Gigant
 
Waterput Bosstraat 36 Bergen op Zoom
12:00 - Mister & Mississippi
 
Velvet Music Delft Voldersgracht 3 Delft
22:00 - Taymir
 
Variaworld Kleine Overstraat 12 Deventer
13:00 - Paceshifters
 
Wim's Muziekkelder Korte Heezenstraat 5-a Doetinchem
14:30 - The Silverfaces
 
Velvet Music Dordrecht Vriesestraat 110 Dordrecht
15:00 - John Coffey
 
Sounds Haarlem Grote Houtstraat 171 Haarlem
17:30 - Taymir
 
Vinyl Archief Harderwijk Parkweg 3 Harderwijk
14:30 - Taymir
 
't Oor Hilversum Leeuwenstraat 44 Hilversum
11:00 - John Coffey
12:00 - Emil Landman
18:00 - Paceshifters
 
Plato Leiden Vrouwensteeg 4-6 Leiden
11:00 - Pauw
 
Kroese Nijmegen Molenstraat 126 Nijmegen
16:00 Emil Landman
 
CD Kiosk de Schakel 3 Oss
10:30 - Paceshifters
 
Plaatboef Rotterdam Nieuwe Binnenweg 81A Rotterdam
13:00 - John Coffey
 
Swordfish & Friend Oudkerkhof 43 Utrecht
14:00 - Pauw
 
Minstrel Music Assendorperstraat 95-1 Zwolle
14:00 - Our Minor Fall
 
Deel: 

Herman Brood Academie op Tweetakt/Kaap

9-4-2015 Verslag door Robin van der Sluis lees meer > De HBA is overal. Dat bleek maar weer afgelopen woensdagavond toen drie Herman Brood Academie acts in 'De Muziekkas' van het Tweetakt festival in Utrecht stonden. Op de unieke festivallocatie op de Utrechtse Neude bracht het HBA-bloed hun klanken naar Tweetakt.

De kick-off van Sleeptalker brengt de zon zacht onder en het wordt langzaam broeierig in De Muziekkas. De zoete klanken van viool en zang afgewisseld met geruststellende bas en speels rockende gitaar bepalen het doel van de avond. Muziek maken en muziek luisteren.

LAKSHMI betreedt als volgende het podium en de melancholische pianoklanken vullen in eerste instantie de kas waarna al snel de melancholie wordt doorgevoerd in de beats en synths om een "wall of sound" te creëren.

go go kill komt niet op, de band is namelijk gewoon van plan die hele traditionele aankondiging over te slaan en te rocken. Na de korte aankondiging is dat dus ook precies wat ze doet. In de harde gitaar hoor je precies wat go go kill wilt vertellen. De charismatische zangeres bespeelt het podium en het publiek alsof het niets is en het publiek kan dan ook geen genoeg krijgen na het laatste nummer.

Nog een beetje trillend op hun benen struint het publiek De Muziekkas naar buiten. Rondom de grote vuurkolf wordt er met een biertje nagepraat over de indrukken van de muziek en wordt geconcludeerd: wat een vette avond!

Kijk op Facebook voor alle foto's, klik HIER

Deel: 

Rondé wint 3FM Award

8-4-2015 #trots lees meer > Gisteravond wonnen de HBAers van Rondé de 3FM Serious Talent Award. De Herman Brood Academie feliciteert alle bandleden en manager van de band. Wauw! We zijn wederom heel erg trots op zo'n mooie prestatie

Morgen worden in TivoliVredenburg de andere Awards uitgereikt tijdens het 3FM Awards Gala. Wie weet komen er nog meer HBAers met een Award 'thuis'. 
Deel: 

De 5ijver van Stefan Broekman

2-4-2015 De 5ijver is een rubriek waarbij we in de HBA vijver op zoek gaan naar vijf favoriete albums van een HBAer of oud-HBAer. Deze keer HBA student (DJ/Producer): Stefan Broekman. lees meer >
Mijn naam is Stefan Broekman. Ik ben student op de Herman Brood Academie en dj/producer van het duo No Mondays. Naast het produceren van muziek doe ik ook modellenwerk. Voor mijzelf een hele toffe kans om de wereld te zien, van New York tot Milaan en Parijs. Muziek staat voor mij nog altijd op  nummer 1!
 
No Mondays is een project van mij met Joris Mur, een student danceproducer uit de eerste klas. Wij zijn twee jaar geleden begonnen met No Mondays. We produceren house: variërend van electro house tot progressive. Energie is het belangrijkste in onze muziek. We produceren muziek waarvan mensen écht uit hun dak kunnen gaan. Tenminste, dat is de bedoeling. Twee weken geleden is onze eerste plaat 'Katana' uitgekomen op Protocol Recordings. Hier zijn we super trots op! De boekingen beginnen nu langzaam binnen te stromen. Over een maandje maken we ons festivaldebuut op Hemels Festival! 
 
Toen mij de vraag werd gesteld wat mijn favoriete albums zijn, moest ik lang nadenken. Ik heb uiteindelijk vooral voor albums gekozen die mij als muzikant inspireren.
 
Mat Zo – Damage Control
Ik heb dit album echt op repeat geluisterd. Als ik muziek luister let ik vooral op de productie ervan, hoe de geluiden in elkaar zitten. Producers dingetje denk ik. Dit album bood voor mij zoveel frisheid qua geluiden, die ik nog nergens anders had gehoord. Vooral het nummer 'Little Damage' vind ik hard. De manier waarop Mat Zo met geluiden speelt daarin vind ik geniaal, het nummer loopt ook vlekkeloos in heel verschillende elementen over. Impressive. Verder is er heel veel variatie te vinden in dit album, je kan elk nummer achter elkaar luisteren zonder verveeld te raken door bijvoorbeeld eentonigheid. Iets dat ik met andere albums wel vaak heb. 


Porter Robinson – Worlds
Toen de teaser van dit album online kwam op YouTube (een 10 uur durende animatie van gekke vormpjes en figuren) was ik meteen nieuwsgierig. Er stond destijds al 1 nummer van het album online, 'Lionhearted': een nummer dat nog steeds in m'n playlist heb staan. Wat ik ook met Mat Zo had, heb ik met dit album van Porter ook. Ik vind Worlds enorm verfrissend en vernieuwend. Ik ben zelf erg geïnspireerd hierdoor. Vooral het nummer 'Fellow Feeling' krijg ik elke keer weer kippenvel van. Dit vooral vanwege het contrast met de mooie subtiele violen in het begin en de keiharde dubstep achtige synths in het midden, die daarna weer overvloeien in een mooie harmonie van synthesizers. Dit album heeft voor mij nog niet de variatie als Damage Control, maar ondanks dit toch wel 1 van m'n favorieten.
 
 
Years & Years – Communion
Naast Dance luister ik veel popmuziek. Years & Years ken ik nog maar sinds kort. Toen ik het nummer 'King' hoorde was ik meteen verkocht. Daarna heb ik meteen het hele album Communion geluisterd. Ik vind de manier waarop ze de zwoele (ja zwoel ja) stem van leadzanger Olly combineren met hun pop synths geniaal. Het klinkt allemaal best wel oldschool, maar in een fris jasje. Naast King vind ik Take Shelter heel vet. Vooral vanwege de video clip. De video clips van Years & Years vind ik sowieso het thema van hun tracks echt versterken, in tegenstelling tot sommige andere cheap-ass party video clips van veel pop artiesten (no offense). Communion heeft ook super vette producties , met veel variatie, dat vind ik misschien nog wel belangrijker dan de zang. 


Sam Smith – In The Lonely Hour
Moet ik dit nog uitleggen? Ik ben gewoon fan. Sam heeft zo'n unieke stem, die hij elk nummer weer op een andere manier gebruikt. Ik heb niet echt een favoriet van het album. Ik vind alles gewoon chill om te luisteren, vooral als ik gewoon aan het hangen ben op de bank. 'I'm not the only one' vind ik er toch wel echt uitspringen in vergelijking met de rest. De piano harmonieën vind ik apart en inspirerend. Alles klopt gewoon, de hele vibe. Dit laat me zelf ook weer nadenken over m'n eigen producties. Raar misschien, omdat de stijl totaal verschillend is, maar ook als dance producer wil je dat de elementen in je producties elkaar goed aanvullen. Tof trouwens ook dat Sam Smith soms dezelfde producer gebruikt als Years & Years.
 
 
Knife Party – Abandon Ship
Dit is een album dat echt indruk op mij heeft gemaakt. Knife Party springt er wat mij betreft echt uit qua mix-down van hun producties, in vergelijking met andere producers. Abandon Ship bied zoveel variatie, het is een combinatie van dubstep met house & trap. Echt alles komt aan bod en allemaal even gruwelijk, vooral 'EDM Trend Machine'. Het is een soort van parodie op een oude populaire stijl in de house, gemixt met een dikke deep house drop. Ook 'Boss Mode', gewoon 1 van die platen die je in de auto aan wil zetten en dan 180 km/u wil rijden. Abandon Ship vind ik niet zozeer vernieuwend, maar het klinkt gewoon veel dikker dan de meeste platen die in deze genres worden gemaakt. 

 
 
Deel: 
Agenda
20 april

Projectweek

20 - 24 april
26 april

LIFE I LIVE festival

HBA acts LAKSHMI, Echo Movis en Find Us In Slumberland staan op dit gratis festival in Den Haag. 
27 april

Koningsdag

Vrij.

30 april

Herman Brood Academie on Tour #6 // Den Haag

30-04 Paard Café // Den Haag
01-05 Het Vliegende Paard // Zwolle
02-05 Mezz // Breda
03-05 Paradiso // Amsterdam

http://hbaontour.nl/


1 mei

Herman Brood Academie on Tour #6 // Zwolle

30-04 Paard Café // Den Haag
01-05 Het Vliegende Paard // Zwolle
02-05 Mezz // Breda
03-05 Paradiso // Amsterdam

http://hbaontour.nl/

2 mei

Herman Brood Academie on Tour #6 // Breda

30-04 Paard Café // Den Haag
01-05 Het Vliegende Paard // Zwolle
02-05 Mezz // Breda
03-05 Paradiso // Amsterdam

http://hbaontour.nl/

3 mei

Herman Brood Academie on Tour #6 // Amsterdam

30-04 Paard Café // Den Haag
01-05 Het Vliegende Paard // Zwolle
02-05 Mezz // Breda
03-05 Paradiso // Amsterdam

http://hbaontour.nl/

4 mei

Meivakantie

4 - 15 mei


 
25 mei

2e Pinksterdag

Vrij.

16 juni

EXF // Eindexamen Festival 2015


17 juni

EXF // Eindexamen Festival 2015


18 juni

HBA Homebase tijdens EXF


18 juni

EXF // Eindexamen Festival 2015


22 juni

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in de (nog nader te bepalen) studio.
Alleen voor HBA studenten toegankelijk.
22 juni

DNA Avond

22 en 23 juni de laatste DNA avonden van het jaar. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
23 juni

Tentamen Skills Band

Studenten artiest muzikant presenteren zich met hun skills band in de middag in de (nog nader te bepalen) studio.
Alleen voor HBA studenten toegankelijk.
23 juni

DNA Avond

22 en 23 juni de laatste DNA avonden van het jaar. Leerlingen studerend aan de Herman Brood Academie presenteren tijdens deze avonden hun muziek. Deze avonden dienen als tentamens en worden leerlingen beoordeeld op vaardigheden en hun podium presentatie. Deze avonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Locatie:
EKKO
Bemuurde Weerd Westzijde 3
3513 BH, Utrecht

Aanvang: 19:30

Entree: gratis
15 juli

Diploma Uitreiking

Klaar!
volledige agenda..
HBA TV

HBA Promo 2015 2.0

Sociale Media